St.Petersburg

Sunday, August 20, 2006

Na het nachtje stappen in moscow een korte slaap weer uit bed en op pad naar het Kremlin, het Cosmodrome(wat uiteindelijk gesloten bleek te zijn voor renovering :-( en de trein naar st.petersburg, de trein bleek geen slaaptrein te zijn maar een normale trein met zitstoelen die nogal dicht op elkaar zaten. als gevolg hiervan hebben we bijna geen oog dichtgedaan die nacht ondanks onze vermoeidheid. toen we in st.petersburg aankwamen gingen we op zoek naar een hostel en de een na de ander bleek vol te zitten. pas om een uur of 6 en zo'n 15km gelopen te hebben met zware tassen op onze rug hadden we dan eindelijk een hostel. het voordeel van al dat geloop was wel dat we al een groot gedeelte van de stad hebben gezien maar had het toch liever zonder tas gedaan :-)

Wat St.Petersburg betreft, het is een heel gezellige stad. Prachtige architectuur, brede kanalen en totaal anders dan de rest van rusland en zelfs anders dan Moscow. je hebt hier heel heel veel cafee's en restaurants en trendy mensen op straat. de stijlen en zelfs ethniciteit is veel diverser dan in de rest van rusland en dat vind ik wel heel verfrissend. ook is het niveau engels een stuk beter. ondanks het lange zoeken naar een hostel is het leven voor een backpacker hier al zo'n stuk makkelijker. morgen gaan we naar de Hermitage (soort van russische Louvre) de bus naar Riga regelen en een fort bezoeken.
Anonymous Anonymous :

Tot overmorgen! :-D
Nog veel plezier in berlijn (groeten aan jozeph als je hem nog ziet) en hopelijk mocht je rusland uit zonder al te veel te betalen... Raar systeem hebben ze daar dan hoor.
Goede reis!
XX

Post a Comment

<< Neh, laat toch maar niet zien.