fushiki-->Vladivostok per boot

Friday, August 11, 2006

afgelopen weekend met de boot van Fushiki naar Toyama, twee dagen in vladivostok rondgehangen, vervolgens vier dagen in de trein!! en 1 nacht in ulan ude..

De boot was wel heel gezellig met andere transsib reizigers. je herkent ze meteen en je wordt naar elkaar getrokken als magneten. toen mars en ik aankwamen op de boot konden we gewoon direct de boot oplopen wat een beetje raar leek, nergens een plek waar je tickets kon kopen of iets dergerlijks. de boot was wel indrukwekkend want het was een heel oud passagiers schip en was behoorlijk verroest. het schip werd ook meer gebruikt voor het vervoer van tweedehands japanse autoos dan passagiers. getuige het volledige dek dat volgezet werd met auto's inclusief het zwembad! De passagiers moest ik ook wel ff aan wennen na een half jaar tussen kleine magere vriendelijke japanners gezeten te hebben. Het waren stuk voor stuk grote vette kortgeschoren zweterige booskijkende russen. het was wel overduidelijk dat we japan hadden verlaten. maar ondanks dat die russen allemaal boos kijken zijn ze wel heel vriendelijk als je met ze in gesprek komt. vladimir, een rus die bovenstaande omschrijving voldoet, heeft hele lange tijd met ons 'gecommuniceerd' door geluiden van zijn snelle japanse auto na te doen, zijn favoriete jaren 70 bandjes na te neurien en handen te schudden (waarmee hij indruk mee kon maken op zijn vrienden omdat hij buitenlandse vrienden had).
Anonymous Anonymous :

Jippie! Eindelijk weer een berichtje van je. Je bent dus aangekomen in Ulan Ude, waar ben je nu naar op weg en over hoeveel dagen kom je daar aan? Nou hopelijk krijg ik nog n mailtje van je.
Tot snel, maar wanneer...?
Liefs van mij

Post a Comment

<< Neh, laat toch maar niet zien.